Képek: Jó ,finom recceptek (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Képek albumok városok család közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 259 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 43 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

Képek albumok városok család vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Képek albumok városok család közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 259 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 43 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

Képek albumok városok család vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Képek albumok városok család közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 259 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 43 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

Képek albumok városok család vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Képek albumok városok család közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 259 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 43 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

Képek albumok városok család vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Jó ,finom recceptek

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 11 éve

Finom sütik,ételek

Hozzászólások eddig: 6

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

KISSNÉ TORTÁJA ,PLUSZ.




Kissné Szücs Margit üzente 3 perce

felhasználó blokkolása

törlés

Bocsánat a tésztához elfelejtettem,hogy itt nem kell a tojásokat szétválasztani,hanem a vaj,cukor,vanília keverése után hozzáadjuk a mákot.Utána egyenként a tojásokat fél percig keverjük,aztán apránként a lisztes sütőport és a tejet váltakozva hozzákeverjük.Gáz 2-3 fokozat,alsó.felső sütés 180fok,légkeverés 160fok.kb 25 perc,tűpróbáig
ÍGY TELJES AZ ELKÉSZÍTÉSE A CITROMOS CSOKI TORTÁNAK! PRÓBÁLJÁTOK KI ,ÉN ELKÉSZÍTEM,KÖSZÖNET MARGÓ!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kissné Szücs Margit üzente 2 perce

felhasználó blokkolása

törlés

Ugyanezt mákos lappal is készítettem,de a tetejére citromos zselé is került.
Mákos tészta recept:20dkg vaj vagy margarin,10dkg porcukor,3 tojás,1 vanília,15dkg darált mák,25dkg búzaliszt,2 csapott teásk. sütőpor,2,5dkg gustin étkezési keményítő,1,5dl tej.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kissné Szűcs Margit ,




Íme a recept. Citromkrémes csokitorta,kb.16 szelet

A tésztához:8 tojásból kakaós piskótát sütöttem,kapcsos tortaformában.Amikor kihűlt,három lapba vágtam.

Citromkrém:2 tasak Dr.Oetker zselatin fix,2,5 dl natúr joghurt,1,5 dl citromlé(frissen facsart),10 dkg porcukor,1 citrom reszelt héja,5 dl hideg habtejszín,1 vaníliás cukor

Amikor kész a tortalap és 3-ba vágtam,az alsót körbefogom tortatálon a kapcsos formával ismét.A joghurthoz keverem a zselatin fixet,a citromlevet,a cukrot,vaníliát,és a citromhéjat.A tejszínt kemény habbá verem.a mikor a krém zselésedni kezd,hozzákeverem a tejszínhabot.A krémből kenek az alsó lapra,ráteszem a következőt,ismét krémet kenek,és ráteszem az utolsó lapot is.A tetejét is a krémmel kenem,és a hűtőben megdermesztem.Aztán a formát leveszem a tortáról és körbekenem a krémmel mindenhol.A tetejére tasakban felolvasztható,(Dr. oetker) étcsokis tortabevonóval rajzoltam mintát.Sok sikert,és jó étvágyat!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Omlós almás pite

Kategória Édes sütemények

omlós almás pite

Hozzávalók:


20 dkg liszt
10 dkg Liga margarin
10 dkg cukor
1 evőkanál kukorica keményítő
1 csipet só
víz vagy zabtejszín
5 db nem túl leves alma
15 dkg cukor
őrölt fahéj
5 dkg Liga margarin
2 evőkanál méz

Omlós almás pite elkészítése:


A lisztet elmorzsoljuk a még hideg margarinnal és a keményítővel. Egy tál közepére halmozzuk és mélyedést készítünk a közepébe. A cukrot, sót elkeverjük a vízzel vagy a zabtejszínnel és a mélyedésbe öntjük. Nagyon gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a margarinos liszttel. Ha túl kemény lenne, vagy nagyon morzsálódna, és nem állna össze a tésztánk, nyugodtan tehetünk még hozzá vizet. Cipót formálunk belőle és fél óráig hideg helyen pihentetjük. Lisztezett deszkán mindkét cipót vékonyra nyújtjuk. Kibélelünk az egyik tésztalappal egy kerek (gyümölcs) tortaformát (melyet zsíroztunk, liszteztünk), villával megszurkáljuk. A megmosott és időközben cikkekre szeletelt almával körben kibéleljük a tésztánkat. A fahéjas cukorral egyenletesen megszórjuk az almákat. Margarindarabkákat szórunk a tetejére és beborítjuk a másik tésztalappal, melynek a közepébe 2 db kb. 5ml nagyságú lyukat fúrunk. Tetejét megkenjük olvasztott mézzel, hogy szép fényes és piros legyen. Előmelegített sütőben rózsásra sütjük, a formában hagyjuk kihűlni, és mint a tortát szeleteljük.

64245_2e36560a97a3_s

omlos_almaspite.jpg

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Zöldborsófőzelék

Kategória Főzelékek

zöldborsófőzelékHozzávalók:

1 üveg zöldborsó (7 dl-es)
4 dkg liszt
kb. 1 dl tej
só, cukor, olaj
pirospaprika
petrezselyemzöld

Zöldborsófőzelék elkészítése:


Kevés olajon a lisztet fehéredésig pirítjuk, a tűzről levéve késhegynyi pirospaprikát keverünk bele, és felöntjük a leszűrt zöldborsó levével. Sót, cukrot adunk hozzá, majd a tejet és a zöldborsót. Petrezselyemzölddel ízesítjük, besűrítjük. Ha nagyon sűrűnek találjuk, tejjel hígíthatjuk. Bármilyen feltéttel tálalható.
Elkészítési idő: kb. 45 perc
A receptet beküldte: Katica

64244_d53330d9d5f8_s

zoldborsofozelek.jpg

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kétszinű márványos süti




A tojások kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
A sárgáját a cukorral habosra keverjük.
Apránként hozzáadjuk a másfél dl étolajat és a másfél dl vizet.
A liszthez hozzáadjuk a sütőport és egy pici sót. Jól elkeverjük a sütőport a lisztben.
A kikavart étolajas-vizes-tojásos cukorhoz adagoljuk a sütőporos lisztet és jól összekutymákoljuk, hogy ne legyen csomós.
A felvert habot is a tésztához keverjük. Folyékony, jó állagú tésztát kell kapnunk.
A krémes tésztát két tálba elfelezzük és az egyikbe belekeverünk még 3 ek kakaót, a másikba pedig a vaníliás cukrot (és opcionálisan citromhéjat reszelünk).
Sütőpapírral kibélelünk egy nagy, magas tepsit (a legnagyobbat, amelyik befér a sütődbe) :) (A könnyebbség kedvéért, hogy a papír ne csúszkáljon benne és a sarkok is jók legyenek, csipesszel meg szoktam fogatni a papírt a tepsihez.)
A fakanalunkkal felváltva adagoljuk a sárga és a barna krémet, nem baj, ha összevissza folyik. Egész addig folytatjuk, amíg a krémek tartanak.
Előmelegítjük a sütőt, levesszük a csipeszeket a tepsiről :) s legalacsonyabb (150 fokon), azaz lassú tűzön 35 perc alatt készre sütjük. Elképzelhető, hogy 170 fokon 25-30 perc alatt kész.
Kiemeljük papírostól, ha kissé kihűlt, kockákra vágva tálaljuk.


hozzávalók 8 főre

25 dkg finomliszt
25 dkg kristálycukor
4 db tojás
1/2 cs sütőpor
1 1/2 dl étolaj
1 1/2 dl víz
3 ek kakaópor
1 cs vaníliás cukor (vagy pici citromhéj)
csipetnyi só

http://www.nosalty.hu/files/imagecache/img-421x289-v/recept_kepek/ketszinu-marvanyos-sutemeny.JPG

64164_22449915bb3e_s

ketszinu-marvanyos-sutemeny.JPG

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu